Zleva Mark a Krista, zprava Michele s manželem a jejich synové

“Náš nejmladší syn Sebastián byl s AFS ve školním roce 2022/23 v Denveru, USA. Bydlel v hostitelské rodině Kristy a Marka. V průběhu deseti měsíců se do jejich rodiny přirozeně začlenil a měl se svými americkými rodiči krásný vztah, který přetrvává do dnešních dnů. My jsme byli s Kristou a Markem také v kontaktu a v závěru synova pobytu jsme je pozvali k nám do Prahy. Cestu do Evropy si naplánovali a skutečně zrealizovali o rok později, na konci letošního léta. Byli jsme nadšení, že jim můžeme oplatit jejich hostitelství. Týden u nás bydleli a my jsme jim naplánovali pestrý program v Praze a okolí, který velmi ocenili a společně jsme si jej užili. 

Sebastian se svojí americkou hostitelskou rodinou, Kristou a Markem

První den jsme prošli Královskou cestu po Praze, která je přímo očarovala. V dalších dnech jsme navštívili Tábor, Kutnou horu a Konopiště. Mile nás překvapil jejich upřímný zájem o české dějiny, přírodu, ale i místní gastronomii. Společně strávený čas jsme si všichni moc užili. 

Před jejich odjezdem jsme si slíbili, že naše příští setkání se uskuteční buď opět u nás v Praze nebo u nich v Denveru. Asi hned zítra to nebude, ale díky internetu jsme v čilém kontaktu. Jsem moc ráda, že jsme díky našemu synovi a AFS měli možnost poznat tak skvělé lidi. AFS propojuje svět. 

Vlevo Sebastianovo rodiče, vpravo Krista a Mark

I náš starší syn má úspěšně za sebou AFS desetiměsíční studijní pobyt v USA, dcera je momentálně s AFS v Jihoafrické republice. Nejstarší syn má rovněž cestovatelského ducha. Rozhodl se až v dospělosti pro cestu kolem světa, kterou si sám naplánoval a zrealizoval v roce 2020.”

 Michele M., vysílací maminka.

Přečti si:

Odkazy: