Recept zaslala: Giulia M.
Země původu: Itálie
Doba přípravy: více než dvě hodiny
Ingredience
- 500g hladké mouky
- 6g soli
- olivový olej
- rajčata
- oregano
- droždí
- 350 ml vody
Návod:
- Smíchejte mouku a teplou vodu a přidejte droždí.
- Nechte směs 2 až 3 hodiny odpočívat a pak těsto natáhněte na plech, který se předtím navlhčíte olejem.
- Rukama uděláte do těsta díry a pak přidáte rajčata a oregano.
- Vložíte do trouby a pečte až focaccia získá „zlatou barvu“.
Na těsto můžete přidat libovolné ingredience podle vlastního výběru, například olivy, šunku nebo rozmarýn.
Tento recept je typický pro část Itálie, kde žiji, a připomíná mi „rodinu“, protože je velmi běžný u babičky nebo v sobotu večer s přáteli a rodinou.