Recept zaslala: Hela H.
Země původu: Česko
Doba přípravy: 1 až 2 hodiny
Ingredience:
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 50 g cukru moučka
- 3 lžíce ledové vody
Náplň:
- 450 g dýně hokkaido
- kelímek zakysané smetany
- 100 g přírodního cukru
- 1-3 vejce
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Návod:
- Z jedné malé dýně vydlabejte semínka, pokrájejte ji na kostičky a v páře uvařte doměkka – trvá to asi 25 minut. Druhá možnost je upéct ji v troubě.
- Mezitím si připravte těsto: všechny ingredience rozmixujte na drobenku a zřeďte asi třemi lžícemi vody, aby se vše spojilo. Rukama těsto dopracujte.
- Těsto natlačte na dno a boky koláčové formy.
- Dýni nechte trochu vychladnout a rozmixujte se zbytkem ingrediencí (kromě jednoho bílku na potření) na náplň. Vlijte na připravený korpus a dejte asi na 50 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C, aby okraje zezlátly a povrch zpevnil.