Recept zaslal: Shota M.
Země původu: Japonsko
Doba přípravy: méně než 10 min
Smažené nudle s masem a zeleninou. „Yakisoba“ je velmi snadné jídlo, a proto je součástí každodenního japonského stravování.
Ingredience (na jednu porci)
- Nudle Yakisoba
- Vepřová žebra nakrájená na plátky
- 40 g zelí
- 30 g mrkve
- 20 g fazolových klíčků
- 50 g oleje
- 10 ml vody
- 60 ml katuobushi; jedná se o japonskou zálivku z ryb bonito. Naštěstí jsem ji našla na asijském trhu
Návod:
- Mrkev, zelí a fazolové klíčky opláchněte. Mrkev nakrájejte na velmi tenké plátky. Zelí nakrájejte stejně velké jako mrkev.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájená vepřová žebra.
- Po osmažení vepřového masa na něj položte zeleninu a osmažte ji.
- Po osmažení zeleniny po dobu asi 30 s na ni položte nudle a zalijte je vodou. Smažte, dokud voda nevyprchá.
- Po vyprchání vody zmírněte oheň a přilijte práškovou omáčku (přichytí se k nudlím yakisoba) a promíchejte.
- Přidejte katsuobushi na a můžete jíst!
Tento pokrm jsem si vybral, protože jeho příprava byla velmi snadná a jedná se o jídlo každodenního života, nikoliv o drahé jídlo, na které mohou lidé narazit, když si zajdou do japonské restaurace.