AFS nabízí studijní programy na střední škole v zahraničí ve dvou cyklech, a to se začátkem programu:

  • v polovině našeho školního roku v lednu (nebo v únoru či březnu, dle začátku školního roku dané země)
  • na počátku našeho školního roku v září (někdy i v červenci nebo srpnu, dle začátku školního roku v dané zemi)

Síť AFS kanceláří pokrývá severní i jižní polokouli. Tzv. programy severní polokoule začínají obvykle stejně jako u nás v ČR, v září. V zemích jižní polokoule je to jinak – školní rok začíná v polovině toho našeho, tedy v lednu. Je to jednoduše proto, že nejdelší školní prázdniny jsou všude na světě v létě. A jižní polokoule má léto, když my máme zimu. Školní rok jim tedy začíná po letních školních prázdninách – v lednu.

  • země jižní polokoule jsou: země Latinské Ameriky, Asie a Austrálie
  • země severní polokoule jsou: všechny evropské destinace, USA a Kanada

A máme tu výjimky. Do mnoha zemí lze odletět v obou cyklech – v lednu i v září, nehledě na polokouli, na které se země nachází. Což je super, protože odjezd na program a výběr destinace si zkrátka můžeš přizpůsobit svým zájmům a  potřebám nebo požadavkům své domovské školy.🙂

Využij možnosti odletět na program v polovině následujícího školního roku. Kompletní nabídku programů se začátkem V LEDNU najdeš zde. Nabízíme studium na střední škole např. v Kostarice, Japonsku, Mexiku, Číně, Brazílii, ale také v Irsku, Německu, Francii, USA a v mnoha dalších báječných destinacích.

Odkazy: