Recept zaslala: Beren B.
Země původu: Turecko
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina
Ingredience
- 1 kg lilku
- 250 g libového mletého hovězího masa
- 3-4 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2-3 zelené papriky
- 2-3 rajčata
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžička rajčatového protlaku
- sůl
- černý pepř
- olej na smažení
Návod:
- Osmažte lilek
- Mleté maso osmažte na pánvi. Po vsáknutí vody se přidá nadrobno nakrájená cibule, pepř, česnek a rajčatový protlak. Přidejte koření.
- Lilky položte na plech.
- Lilky nakrojte a vyplňte masovou směsí.
- Rozřeďte jednu lžičku rajčatového protlaku s vodou a nalijte na plech.
- Pečeme v troubě na 200 stupňů po dobu 30 minut.
Lilek je jedna z mých nejoblíbenějších zelenin, proto miluji Karnıyarık a doufám, že se bude líbit i vám. Myslím, že Karnıyarık je jedno z nejlepších tureckých jídel. Není tak těžké ho připravit, proto ho Turci obvykle jedí.