Recept zaslala: Beren B.
Země původu: Turecko
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina

Ingredience

  • 1 kg lilku
  • 250 g libového mletého hovězího masa
  • 3-4 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2-3 zelené papriky
  • 2-3 rajčata
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • sůl
  • černý pepř
  • olej na smažení

Návod:

  1. Osmažte lilek
  2. Mleté maso osmažte na pánvi. Po vsáknutí vody se přidá nadrobno nakrájená cibule, pepř, česnek a rajčatový protlak. Přidejte koření.
  3. Lilky položte na plech.
  4. Lilky nakrojte a vyplňte masovou směsí.
  5. Rozřeďte jednu lžičku rajčatového protlaku s vodou a nalijte na plech.
  6. Pečeme v troubě na 200 stupňů po dobu 30 minut.

Lilek je jedna z mých nejoblíbenějších zelenin, proto miluji Karnıyarık a doufám, že se bude líbit i vám. Myslím, že Karnıyarık je jedno z nejlepších tureckých jídel. Není tak těžké ho připravit, proto ho Turci obvykle jedí.