Recept zaslala: Giulia M.
Země původu: Itálie
Doba přípravy: více než dvě hodiny

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 6g soli
  • olivový olej
  • rajčata
  • oregano
  • droždí
  • 350 ml vody

Návod:

  1. Smíchejte mouku a teplou vodu a přidejte droždí.
  2. Nechte směs 2 až 3 hodiny odpočívat a pak těsto natáhněte na plech, který se předtím navlhčíte olejem.
  3. Rukama uděláte do těsta díry a pak přidáte rajčata a oregano.
  4. Vložíte do trouby a pečte až focaccia získá „zlatou barvu“.

Na těsto můžete přidat libovolné ingredience podle vlastního výběru, například olivy, šunku nebo rozmarýn.

Tento recept je typický pro část Itálie, kde žiji, a připomíná mi „rodinu“, protože je velmi běžný u babičky nebo v sobotu večer s přáteli a rodinou.