Recept zaslala: Alice R.
Země původu: Itálie
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina
Ingredience
- máslo
- víno
- rýže arborio
- dýňový vývar
- parmigiano
- cibule
- olej
Návod:
- Na pánev dejte na několik minut cibuli a olej.
- Připravte si horký vývar.
- Nakrájíme na kostičky tolik dýně, kolik máme rádi v rizotu, a dáme ji na pánev s olejem a cibulí na několik minut.
- Rýži opékáme několik minut na jiné pánvi a přidáme sklenici vína.
- Když se víno odpaří, pomalu přidáme vývar, necháme ho odpařit a znovu přidáme.
- Když je rýže téměř hotová (asi po 30 minutách), přidáme dýni, parmigiano a máslo v množství, které máme rádi.
- Pokud chcete, můžete přidat slaninu nakrájenou na kostičky.