Recept zaslala: Betty S.
Země původu: Belgie
Doba přípravy: více než 2 hodiny
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 25 g droždí (150 ml vlažné vody + trochu cukru krystal)
- 3 vejce
- 250 g změklého másla
- 350 g cukru (1/2 krupice, 1/2 perlového)
Návod:
- Droždí rozdrobte do trochy vody s cukrem.
- Smíchejte mouku, máslo (ne rozpuštěné), vejce a droždí a nechte +/-2 hodiny odpočívat pod utěrkou (mělo by 2x zvětšit svůj objem).
- Přidejte cukr a ještě promíchejte.
- Těsto vkládejte do rozpáleného a máslem vymazaného vaflovače.
Jde o speciální recept na vafle ze samotného srdce země, každá rodina má svůj vlastní, ale tento, starý více jak 100 let, je můj bezkonkurenčně nejoblíbenější.