Recept zaslala: Punyaphatsorn P.
Země původu: Thajsko
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina
Ingredience
- 2 šálky drcené zelené papáji
- 1/2 šálku strouhané mrkve
- 1/2 šálku zelených fazolí (nakrájených na 2 cm dlouhé kousky)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 1/2 lžíce palmového cukru
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 1/2 šálku rajčat (nakrájených)
- 1/3 šálku sušených krevet
- 1/4 šálku arašídů
- 3-5 zelených chilli papriček
- 5 stroužků čerstvého česneku
Návod:
- Chilli a česnek rozdrtíme v hmoždíři, přidáme krevety a pokračujeme v drcení.
- Přidejte cukr a pokračujte v drcení. Poté přidejte papáju, mrkev, fazole, rybí omáčku, limetkovou šťávu, rajčata a arašídy. Pokračujte dokud se všechny ingredience dobře nepromíchají.
- Nakonec dochutíme cukrem, rybí omáčkou nebo limetkou. Původní chuť tohoto pokrmu by měla být vyvážená mezi sladkou, (pepřovou) pálivou, slanou a kyselou.
- Podáváme se zeleninou (např. zelím, fazolovými lusky, napa atd.). Thajci rádi jedí lepkavou rýži s papájovým salátem. V tomto případě lze lepkavou rýži podávat společně s hotovým papájovým salátem.