Recept zaslala: Jurairat T.
Země původu: Thajsko/Čína/Korea
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina
Moo Kata, často také Mu Kratha, je v podstatě spojení korejského barbecue a čínského hot potu. V Thajsku se jedná o velmi společensky důležitý pokrm, který se připravuje vždy 31. prosince.
Ingredience:
- libovolná zelenina (nejčastěji zelí, tuřín, jitrocel a houba Enoki/penízovka sametonohá)
- maso dle prefence
- nudle (vaječné, rýžové…)
- vývar dle prefence
- omáčka Suki (lze koupit v asijském obchodě)
Množství ingrediencí dle počtu porcí a vaší preference.
Návod:
- Maso nakrájejte na plátky a dejte na pár minut marinovat.
- Připravte zbylé ingredience a kompaktní/stolní gril. Stolní gril má tradičně vyvýšenou plochu, na které se připravuje maso, a prostor kolem, kde se připravuje zelenina, rybí kuličky a houby ve vývaru. Pokud nemáte stolní gril, můžete recept připravit na klasické pánvi a v hrnci.
- Maso i zbylé ingredience můžete na gril umístit současné. Vyčkejte až se suroviny uvaří.
- Jídlo můžete ochutit dle potřeby, včetně sladké, pikantní nebo česnekové omáčky.