Recept zaslala: Jurairat T.
Země původu: Thajsko/Čína/Korea
Doba přípravy: 30 minut až 1 hodina

Moo Kata, často také Mu Kratha, je v podstatě spojení korejského barbecue a čínského hot potu. V Thajsku se jedná o velmi společensky důležitý pokrm, který se připravuje vždy 31. prosince.

Ingredience:

  • libovolná zelenina (nejčastěji zelí, tuřín, jitrocel a houba Enoki/penízovka sametonohá)
  • maso dle prefence
  • nudle (vaječné, rýžové…)
  • vývar dle prefence
  • omáčka Suki (lze koupit v asijském obchodě)

Množství ingrediencí dle počtu porcí a vaší preference.

Návod:

  1. Maso nakrájejte na plátky a dejte na pár minut marinovat.
  2. Připravte zbylé ingredience a kompaktní/stolní gril. Stolní gril má tradičně vyvýšenou plochu, na které se připravuje maso, a prostor kolem, kde se připravuje zelenina, rybí kuličky a houby ve vývaru. Pokud nemáte stolní gril, můžete recept připravit na klasické pánvi a v hrnci.
  3. Maso i zbylé ingredience můžete na gril umístit současné. Vyčkejte až se suroviny uvaří.
  4. Jídlo můžete ochutit dle potřeby, včetně sladké, pikantní nebo česnekové omáčky.

Video návod: